Darila za rojstni dan – drobna pozornost za moške

bovla za pivo

Dejstvo je, da večino daril za rojstni dan kupimo ženske. Moški radi prevalijo to skrb na nas, saj smo pri nakupovanju enostavno bolj spretne. A ne gre le za spretnost pri tem, kako se znajdemo v trgovini: ženske znamo dejansko precej bolje prisluhniti željam ljudi okoli nas in si jih zapomniti. Je potrebno darilo za rojstni dan za taščo? Ni težave. Za partnerjevega brata? Tudi ne. Za otroke? Niti najmanj! V zadnjem letu smo gotovo slišale kar nekaj želja oziroma iz zanimanj, hobijev in potreb bližnjih (in malo manj bližnjih) razbrale, kaj je tisto, česar se bodo zagotovo razveselili.
Vseeno pa je nekaj, kjer se nam zatakne, in to so darila za moške. Darilo za rojstni dan za žensko ali otroka se lahko večinoma izbere mimogrede, pri moških pa se včasih zgodi tudi to, da vsaj na videz ničesar ne potrebujejo – vsaj ne ničesar takšnega, kar jim lahko privoščimo za zmerno ceno. In kako se znajti takrat? Enostavno. Darila za rojstni dan so lahko praktična in zabavna, če se vsaj malo vživimo v »tipično moški« svet.

 

 

1. Moški se večinoma nikoli ne branijo piva. Kupite vedro ali zaboj, ga napolnite s hladnim pivom, zraven pa dodajte še zvonček, na katerem piše »Pozvoni za pivo«. Če je pivo v pločevinkah, lahko dodate tudi stiskalec pločevink, da ne bo dokazov o tem, koliko se je na zabavi popilo.

Preberite si tudi:

2. Če niste šejk, gotovo ne morete podariti avtomobila. Ali pač? Darilo za rojstni dan, ki bo odlično sprejeto, je lahko avto na daljinsko upravljanje, ali pa celo helikopter, letalo, gliser … verjemite, moški se tudi v odrasli dobi radi igrajo z avtomobilčki.
3. Ste že slišali za moškega, ki ne mara nogometa? Težka bo – kar je gotovo prednost. Izdelki v stilu najljubšega nogometnega kluba bodo razveselili vsakega navijača, sicer pa so lahko odlično rojstnodnevno darilo tudi žoge in seveda ročni nogomet, o katerem sanja vsak moški.

Alge, bolj ali manj znano superživilo

SpirulinaPomen zdravega življenja se vse bolj prebija v ospredje našega vsakdana, še vedno pa se premalo poudarja. Že sedaj je razvoj sodobne tehnologije nepopravljivo spremenil naš življenjski slog, v prihodnosti pa lahko pričakujemo še večje, morda še veliko bolj škodljive spremembe, zato je treba pravočasno poskrbeti za to, da je naš vsakdan čim bolj v skladu z naravnim redom, ne pa z umetnimi sestavinami, katere narekuje sodobna družba. Na poti proti ponovnemu naravnemu ravnovesju telesa nam lahko pomagajo alge, ki so že dobro znane kot superhrana, a še vedno le redko sestavina naših jedilnikov. Predvsem spirulina in chlorella se zadnje čase uveljavljata na policah prodajaln z zdravo prehrano in dodatki. Ti dve vrst alg sta priporočljivi kot vsakdanji dodatek k uravnoteženi prehrani, saj nudita telesu obilo koristi.

Alge so bolj ali manj dobro znane kot superhrana. Spirulina že velja za priljubljeno izbiro, medtem ko se chlorella počasi prebija med najbolj znane alge. Za omenjeni vrsti alg je značilno, da vsebujeta visoke deleže nekaterih ključnih hranilnih snovi, zaradi česar ju tudi uvrščamo med superživila. Z visokim deležem beljakovin sta algi primerni za tiste, ki želijo s svojega jedilnika umakniti beljakovine živalskega izvora, za alge pa je značilna tudi visoka vsebnost mineralov, predvsem magnezija, fosforja, kalija in železa, ter vitaminov. Chlorella vsebuje tudi veliko klorofila, ki je znan po svojem razstrupljevalnem in očiščevalnem učinku, medtem ko je spirulina bogatejša z beta-karotenom.

Preberite si tudi:

 

Alge se uživajo zaradi izjemnih hranilnih lastnosti, predvsem pa zaradi vseh dodatnih koristi, ki jih prinesejo snovi, ki jih sicer v običajni prehrani ne bi dobili v takšni količini. Spirulina in chlorella sta upravičeno označeni za superživili, njuna glavna prednost pa je razstrupljevalni učinek, ki je v sodobnem življenjskem ritmu še kako dobrodošel. Seveda pa moramo alge, ki jih lahko dobimo v Ekološki trgovini kombinirati z uravnoteženo zdravo prehrano – alge kot dodatek nezdravi prehrani niso tako učinkovite, pa tudi sicer niso osnova zdravega življenja, temveč dobrodošel dodatek, ki nudi obilo prednosti!

Pretihotapljeno in nomadsko

Če odmislimo dadaistična potovanja v Pariz v dvajsetih letih z namenom demonstriranja ironije in absurda potovanj, nam umetnostna zgodovina za paradigmatski primer teme turizma v umetnosti ponuja hiperrealistične, tako rekoč naturalistične kipe ameriških turistov Duane Hanson iz sedemdesetih let, ki jim ne gre odrekati ironije in kriticizma. V osemdesetih letih je v ZDA nastal prvi večji umetniški opus posvečen turizmu, katerega avtor je imigrant iz Hong Konga. Fasciniran nad turisti z daljnega vzhoda, je začel fotografirati samega sebe, kako v stereotipnemu maoističnemu suknjiču pozira pred turističnimi znamenitostmi. S serijo fotografij je konstruiral identiteto turista v svetu umetnosti, ki temelji na simbolizmu spopada avtoritativnosti z individualnostjo in se izteka v kritiki uniformiranosti turistov. Projekt je nadaljeval s serijo krajinskih avtoportretov iz odprav na cilje, kjer kot tujec in gej najbrž ni bil preveč pričakovan in zaželjen, denimo na Cape Canaveral ali Mount Rushmore, kar je pod površino dela vneslo dodatni hermetični subverzivni impulz. V zgodovinsko linijo lahko umestimo serijo avtoportretov z muzejskimi umetniškimi deli, ki dekonstruira in prevprašuje umetnostne strukture in prostore prezentacije, pri tem pa uporablja rekonfiguracijo v parodičnem smislu.

V devetdesetih je nomadizem kot mednarodna forma postal zanimiva tema za teoretike in umetnike. Tako je poleti 1996 potekala Transnacionala, umetniški dogodek, v okviru katerega se je mednarodna skupina umetnikov v dveh družinskih potovalnih avtomobilih odpravila na enomesečno potovanje z Vzhodne na Zahodno obalo Združenih držav Amerike, da bi na svoji poti razpravljala o vprašanjih umetnosti, teorije, politike in eksistence v kontekstih sodobnega sveta. Na poti se je potujoča skupina za daljši čas ustavila v Atlanti, Richmondu, Chicagu, San Franciscu in Seattlu, kjer je v sodelovanju z gostitelji organizirala umetniške dogodke, predstavitve in pogovore v krogu lokalnih umetniških skupnosti.

Cene klimatskih naprav in toplotnih črpalk

Kot vse bolj priljubljen način ogrevanja ali ohlajanja zraka v prostoru se na trgu uveljavljajo toplotne črpalke in klima naprave. S svojo energetsko učinkovitostjo prednjačijo pred drugimi napravami.

Cena toplotne črpalke se giblje od 1000 pa do 15000€, odvisno od naših želja in potreb. Najbolj primerna je vgraditev toplotne črpalke v primeru dvojne koristnosti(ohlajevanje nekega prostora ter gretje drugega), ali kot dodatno ogrevanje za sanitarno vodo. Poraba električne energije je glede na izkoristek zelo majhna, investicija naprave pa se nam povrne v nekaj letih. Če se odločimo za souporabo toplotne črpalke z lastno sončno elektrarno,katere uporaba je zelo smiselna, pa stroške električne energije skoraj izničimo. Negativna stran omenjenih naprav je le prostor potreben za vgradnjo, ki mora biti kar velik in zato ne pride v poštev za manjša stanovanja ter hrup naprave, ki pa se je z napredkom tehnologije v zadnjih letih znatno zmanjšal tako, da to ne predstavlja več problema.

Klimatske naprave pa po drugi strani lahko namestimo v zelo majhna stanovanja, kjer se odločimo za prenosno različico. Z njimi pa lahko ohlajamo ali ogrevamo tudi večje prostore kot so hiše ali poslovni objekti, saj lahko na zunanjo enoto priključimo več notranjih enot katere primerno razporedimo po prostorih. Pri namestitvi je potrebno zagotoviti ustrezno kroženje zraka, to pa dosežemo s tem da napravo namestimo tik pod strop. Paziti je treba da zrak ne piha neposredno v ljudi, saj je to nezdravo ter neprijetno. Cena klimatskih naprav se giblje od 300 pa do 3000€.

Upravljanje obeh naprav je izredno enostavno, osnovno vzdrževanje lahko opravimo sami, večje servise pa opravi podjetje ki nam je izvedlo vgradnjo. Pred nakupom je priporočljivo posvetovanje s strokovnjakom, saj je izbira ustrezne velikosti ter moči naprave ključnega pomena pri stroških povezanih z ogrevanjem.

Home: Devil.  P.S.: V dobro klimatizinarem prostoru pa mora biti vzdišje popolnoma na vrhuncu. Spremenite stanovanje v dom s stenskimi nalepkami

Moška oblačila in moški nakit

Že dolgo časa niso več samo ženske tiste, ki dajo nekaj na svoj videz. Tudi moški radi skrbijo za svoj izgled. Izbira oblačil in nakita postaja vedno večja tako, da se lahko vsak oblači kakor mu srce poželi. Moški nakit je idealen za vsako priložnost, izbira pa je ogromna, prstani, ročne ure, ogrlice, uhani, zapestnice. Nošnja nakita pri moških je še vedno precej stigmatizirana vendar mnogo manj kot v preteklosti.

Glede na priložnost in obleko se odločimo kakšen kos nakita si bomo nadeli. Nakit iz zlata in srebra je logično dražji od nakita izdelanega iz drugih, cenejših materialov. Ni pa nujno,da nakit iz dražjih materialov izgleda tudi lepši, zato se odločimo za tisi kos, ki nam je estetsko najbolj všeč. Naročanje nakita v dobi interneta je zelo enostavno, če ste mislili da ga lahko kupimo le v zlatarni ste se pošteno zmotili. Nakup lahko opravimo tudi iz domačega naslonjala, s kavo ali čajem v roki. Primer je spletna trgovina Lola kjer ponujajo široko paleto oblačil ter nakita. Oblačila ter nakit so kvalitetno izdelana, vsak artikel pa je opremljen z sliko ter opisom, poznati morate le mere svojega telesa, da vam oblačila ne bodo prevelika ali pretesna.

Privlačnost je želja vsakogar, zato se ponudba modnih oblačil za moške večja iz dneva v dan. Na trgu je mnogo izdelkov znanih in manj znanih proizvajalcev oblačil primernih za vsako priložnost ter okus. Na spletu je sledenje modnim trendom precej poenostavljeno tako lahko z nekaj kliki izvemo kakšni so trenutni trendi in modne zapovedi glede oblačenja in nakita.

Pomembno je da so moška oblačila narejena iz kvalitetnih materialov, ter da je razmerje med udobjem in videzom karseda uravnoteženo. Najlepše je to da lahko vsak izrazi svojo osebnost prek videza za katerega se odloči.